De droom en de weg er naar toe

De laatste 20 jaar is er veel veranderd op het gebied van het “wat wil ik worden” in de vriendenboekjes op de basisschool.
Geen piloot, astronaut of voetballer.. maar inderdaad; DJ.
Om als DJ een beetje op te vallen in deze tijd van overvloed, is het maken van producties essentieel. De DJ / Producer heeft een lange weg te gaan vanaf het schrijven van de eerste midi noot.

In de jaren 90 waren er nog geen YouTube tutorials, nog geen krachtige computers en al helemaal geen geavanceerde software. Codes plakken in DOS en hopen dat de 16MB geheugen het aan kon. De drivers van de geluidskaart moesten nog even geüpdatet worden en de kabels goed aangedraaid om ruis te voorkomen. Als alles dan goed ging en de analoge creativiteit kon digitaal gemaakt worden, dan klonk er gelijk iets dat opviel.

Tegenwoordig is de techniek zo ver dat je met alleen een laptop al een heel eind komt. Dit betekent dat vrijwel iedereen kan beginnen met elektronisch muziek produceren.
Mooi toch? En toch ook niet. Want dit betekent ook dat het niveau van muziek produceren de laatste jaren enorm om hoog is gegaan.
De droom van voor vele mensen optreden en met jouw muziek de wereld overgaan, wordt daarmee mogelijk een stuk uitdagender.
Naast DJ-en is produceren alleen niet altijd genoeg meer. Management, administratie, social media, etc. Het zijn allemaal bijkomende must-haves om te masteren. En dan uiteraard ook nog het masteren met daarvoor het mixen. Technisch ligt de lat ook elke dag hoger.
Snellere computers, complexere bewerkingen en geavanceerdere plugins.

In een deel van deze aspecten ondersteunt Lussive Media al jaren. Sinds 2010 verzorgen wij op individueel niveau Produceer Cursussen voor jong en oud.
In een produceer cursus kan het complete productie spectrum aan bod komen. Van de basis tot zeer geavanceerd sound design.

Uit meer dan 15 verschillende landen, zijn producers naar de Lussive studio gekomen om hun passie te volgen en meer te leren over het vakmanschap “Producing”.
Singapore, Australie, Canada, Mexico, de Verenigde Staten en uiteraard diverse landen dichter bij uit Europa.

Degene die (een deel van) hun droom hebben kunnen waarmaken zijn onder andere:
Noisecult (Dirty Workz, Reverze, etc), Betavoice (Rusland, Lussive Music, X-Bone), Unifite (Denemarken, X-Bone), Helix (Generator, Lussive Music & Fusion Records), Arzadous (DefQon Australië), DJ MKN (UK, Masif Australië) en Submotion (Magic Show).

Momenteel staat de productie-school van Lussive op een laag pitje. Er zijn jaarlijks slechts enkele data beschikbaar. Wanneer dit verandert zal dit uiteraard direct op de website aangekondigd worden.

 

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...